ProfileFitPattern Photo - Grafis CAD

 

ProfileFitPattern Photo

 

A ProfileFitPattern Photo ruhaipari számítógépes programban a szabásminták digitalizáláshoz
szükséges fényképeket lehet előkészítni. Az ebben a szoftverben feldolgozott fotókat pedig a Grafis CAD szabásminta szerkesztő rendszerben lehet tovább szerkeszteni illetve szériázni. A számítógépes rendszer alkalmazásával a digitalizáláshoz már nincs szükség digitalizáló táblára.

Szabásminta alkatrészek digitalizálása digitalizáló tábla nélkül

A ProfileFitPattern Photo programmal lehetővé válik a szabásminta alkatrészek kontúrvonalainak digitalizálása digitalizáló tábla nélkül. Az alkatrészeket egy digitális fényképezőgéppel le kell fotózni, azután pedig a ProfileFitPattern Photo programban feldolgozni és végül a Grafis CAD programban digitalizálni, vagy az ineraktív GRAFIS-alapszerkesztést az alkatrésznek megfelelően beállítani.

A digitális fénykép

Az alkarészeket először le kell fényképezni és a Profile FitPattern Photo programban megnyitni. ProfileFitPattern Photo korrigálja a digitális fénykép létrejötténél keletkező objektív torzítását, kiegyenlíti a perspektívát, és 1:1 méretarányra átméretezi a fényképet. Egy fénykép több alkatrészt is tartalmazhat. A ProfileFitPattern Photo programbam a felhasználó minden egyes alkatrészt fonaliránynak megfelelően beállít, majd elmenti sablonként a digitalizáláshoz.

Ugrásérték szabásminta GRAFIS CAD programban

Az ugrásérték szabásminta létrehozásához minden alkatész, digitalizáló-sablonként a GRAFIS CAD szoftver 11 verziójába háttérképként betöltésre kerül. Ìgy valósíthaó meg, hogy a felhasználó a háttérképként betöltött szabásminta-sablonról digitalizálja az alkatrészeket. A bedigitalizált kontúrvonalak ugrásérték szerint szériázhatók vagy további szerkesztéshez felhasználhatók. Amennyiben a digitalizáló-sablon egy ugrásérték-rács, az ugrásérékek direkt digitalizálhatók. 

Sablon a GRAFIS CAD programban

Egy háttérképként behívott digitalizáló-sablont nem csak kontúrvonaak körberajzolásával digiralizálható, hanem a megfelelő Grafis-alapszerkesztés kiválasztását követően  az is átállíható a kívánt formára.

Elönyők

A ProfileFitPattern Photo előnyei 

  • nem szükséges a digitalizáló tábla megvásárlása

  • a digitalizáló tábla magas helyigénye megszünik

  • a felhesználó közvetlenül a megrendelönél is tud digitalizálni

Előkövetelmények

  • egy kereskedelmi forgalomban kapható minimum 7 megapixel felbontású digitális fényképezőgép objektívvel,

  • egy kereskedelmi forgalomban kapható számítógép Windows XP, Windows 7 vagy Windows 8 operáció srendszerrel,

  • egy Grafis CAD szoftver 11 verziója

  • egy referencianégyzet

 

TIPP

ProfileFitPattern Suite szoftvercsomag egy része a ProfileFitPattern Photo számítógépes program, amely a szabásminták fénykép alapján történő digitalásánál is használható.