ProfileFitPattern Suite - Grafis

 

ProfileFitPattern Suite

A ProfileFitPattern Suite ruhaipari számítógépes program a 3D testscannert helyettesíti, testméretek levételére szolgál. Az itt levett méretek a Gafis CAD szabásminta szerkesztő programba importálhatók és a szabásminta szerkesztésnél felhasználhatók.

 

Testméretek meghatározása egy lefotózott személy sziluettjéből.

 

A ProfileFitPattern Suite csomag tartalmazza a ProfileFitPattern Photo programot és egy speciálisan kifejlesztett interaktív profil-szerkesztést a GRAFIS 11 verzióban. Ez lehetővé teszi a testméretek levételét egy konkrét személy digitális fényképéről.


A digitális fénykép


A megrendelő a megadott testtartásban elől-, és oldalnézetből fotózásra kerül. Ezt a fényképet a megrendelő is elkészítheti, például online shop-on keresztüli vásárlás esetében. A fénykép végül a ProfileFitPattern Photo programban kerül feldolgozásra és foto-sziluettként kerül elmentésre.
A ProfileFitPattern Photo korrigálja a digitális félykép létrejötténél keletkező objektív torzítását, kiegyenlíti a perspektívát, és 1:1 méretarányra átméretezi a fényképet.


A fényfép-sziluett a Grafis programban


Végezetül a fénykép-sziluett háttérképként kerül betöltésre a eredeti Grafis CAD programba és egy speciálisan kifejlesztett interaktív profil-szerkesztésbe kerül betöltésre. Az interaktív fénykép sziluett az elöl- és oldalnézeti fotó alapján kerül átszerkesztésre.


Testméretek létrehozása

A profil-szerkesztés számítási szabályai alapján kerülnek meghatározásra, a beállított profil megfelelő részein mért testméretek. Ezeket a testméreteket el lehet menteni, majd egy következő lépésben egy Grafis egyedi mérettáblázatba konvertálni. A készlet azokat a testméreteket foglalaja magában, amelyek a interaktív Grafis-alapszerkesztéshez szükségesek. A már kész Grafis-modell szerkesztések az egyéni mérettáblázat alapján átszámolásra kerülnek és eredeti méretes ruhadarab gyártható a megrendelő részére.
Időráfordítás
A ProfileFitPattern Photo programban a fénykép feldolgozásához szükséges időre öt percet számlhatunk. Az interaktív profil-szerkesztés beállítása foto-sziluett alapján körülbelül tíz perc alatt végezhető el.


ProfileFitPattern Suite előnyei

  • Megszűnik a 3D testszkenner költség-, és helyigénye.

  • A fényképeket egy erre képzett dolgozó vagy a megrendelő is elkészítheti. Amennyiben a felhasználó fényképezi az ügyfeleit, fotózásnál felügyelheti a megrendelő megfelelő testtartását, adott esetben kézzel utánamérhet.

  • ProfileFitPattern Photon megfigyelhetők a szabásminta szerkesztéséhez szükséges testtartás és egyedi testalkat jellemzők.ProfileFitPattern Suite program alkalmazásának elfeltételei:

  • egy kereskedelmi forgalomban kapható minimum 7 megapixel felbontású digitális fényképezőgép objektívvel,

  • egy kereskedelmi forgalomban kapható számítógép Windows XP, Windows 7 vagy Windows 8 operáció srendszerrel,

  • egy Grafis CAD szoftver 11 verziója.

 

TIPP

ProfileFitPattern Photo számítógépes program  szoftvercsomag egy része a ProfileFitPattern Photo  szoftvercsomagnak , amely a testméretek levételére szolgál.