divattetvező poncsó divatrajz

Divattervező sablonok – Vesse papírra elképzeléseit!

Divattervező sablonok használata

Divattervező sablonokat, divatfgura rajzokat az első ötletek lerajzolásához . Ilyen például a divatfigura sablon egy általában emberi körvonalat ábrázoló illusztráció. A legtöbb interneten is megtalálható divatfigura stilizált, beállított pózt ábrázol, 1:9-es fejaránnyal és megnyújtott lábakkal. Kiválóan alkalmas a ruhadarabok jellemző vonásainak kiemelésére az aktuális színek és formák figyelembe vételével. A divatfigura sablon tervezés korai ötletelési szakaszában kézzel készített vázlatokhoz és a műszaki leírás elkészítése során is hasznos lehet. Kiindulási alapja a gyártáshoz szükséges gyártmányrajznak. A divettervező által készített stilizált rajz nem egyezik meg a műszaki rajzzal, amely már méretarányosan és egészen pontosan ábrázolja a ruhadarab jellemzőit, varrási utasításait. A

A sablon segít az arányok megtartásában, a körvonalak megjelenítésében, a vonalak elhelyezésének megtervezésében valamint a termék kiterjedésének szemléltetésében.

A sablon ezen kívül alkalmas még a ruha kiterjedésének, formájának és illeszkedésének érzékeltetésére is a minta készítő számára, aki a terveken dolgozik majd.

Férfi és női divatfigurákon átlagos test arányokkal készültek, álló pózban, egy egészséges ember testfelépítésével. A sablonok divatcikkek, funkcionális ruházathoz és egyéb ruházathoz is felhasználhatóak. Kiválóan használhatók az egészséges emberi testfelépítés megjelenítésére és a műszaki leírás elkészítésének szakaszában is, ahol a megfelelő arányok kiemelten fontosak, valamint segítséget nyújthatnak a tervezés ötletelési szakaszában is.

Divattervező együttműködése a szerkesztővel

Az elkészült terv alapján szükséges egy középméretű szabásminta elkészítése. A prototípus szabásmintájának elkészítésében a szerkesztő és a divattervező szoros együttműködése szükséges a magfelelő sorma kialakításához. Azért is fontos a szerkeztő kiválasztása mert a teljes kollekció gyártásának sikere függ. A divattervező által megálmodott forma kivitezése a kiválaszott alapanyag tulajdonságait és technológiai lehetőségeket figyelembe véve.

Modell szabásmintájának elkészítése

A ruha szabásminta napjainkab általában digitális formátumban készül el, példáula CAD szoftverrel. Ez nagyban elősegíti a prototípus egyszerű es gyors változtatási lehetőségeit, a kívánt forma eléréséhez.

Az első modell kívánt formájának kialakítását követően készül el a célcsoport méretnagyságaiban a szériázás, amely a széria gyártásához szükséges.

Ruha szabásminta készítésével forduljon hozzánk bizalommal. A Ön elképzeléseinek megfelelően, szoros együttműködésben valóra váltjuk elképzeléseit!

Main Menu

Üzenet küldése