online szabásminta

Ingyenes online szabásminta készítő tanfolyam letölthető pdf tananyaggal

Online szabásminta készítés ingyenes CAD programmal és oktatóanyaggal

Online szabásminta készítéséhez szükséges egy ruhaipari szabásminta készítő program. Egy ruhaipari CAD szoftver nagyobb anyagi ráfordítással jár. A Grafis CAD gyakorló verziója ingyenesen elérhető, a program alkalmazásának elsajátításának céljra van kialakítva. A program gyakorló verziója tanárok, tanulók és online oktatásban részvevők számára elérhető, emellett önálló tanuláshoz is megfelelő. a program elsajátításához ingyenesen letölthető felhasználói kézikönyv elérhető, pdf formátumban. Ezen kívül folyamatosan bővülő oktató videók is segítik a tanulást. A menet köben femerülő kérdéseket pedig online formában megválaszolja a Divattech Team. Folyamatos konzultácóra van lehetőség.

A ruhakészítő program gyakorló verzióának telepítése a kovetkező videóban megtalálható lépésről lépésre:

A szoftver letöltéséséhez, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@divattech.hu e-mail címen!

Kinek ajánlott a Grafis CAD és miért?

Nagyüzemi gyártás

– Az egyik kollekciót a másik után gyártja

– Nagy mennyiségű ruhát állít elő szabványméretben

– Munka- és védőruházatot gyárt

– Sok a hasonló modellje

A Grafis program a szabásminta modellezést és szériázást támogatja. Normál esetben nem ugrásérték (szériaérték) szerint, hanem mérettáblázat alapján szériáz. Az elkészített szabásminta protokollja (szerkesztési lépései) kerülnek elmentésre. Szériázásnál a modell minden megadott méret a protokoll alapján újraszerkesztésre kerül. Ebből következik, hogy minden szériázásnál minden méretben jól illeszkedő forma jön létre.

A Grafisban az építőelem moduláris rendszer is könnyen megvalósítható. Egy modellen belül megszámlálhatatlan variáció elmenthető, mégis minden alkatrész illeszkedik egymáshoz. Feldolgozási építőelem is egyszerűen létrehozható és a szerkesztésben használható. Ez felgyorsítja és egységesíti a feldolgozást.

online szabasminta

Méretes szabóság

– Egyedi méretre készít ruhadarabokat

– Minden megrendelőnek kézzel szerkeszti egyedi méretre a szabásmintát

A Grafis az egyedi ruhadarabok gyártásához is megfelelő. Minden modell automatikusan percek alatt átszerkeszthető egyedi méretre. Ezzel nem csak időt és pénzt takaríthat meg, hanem minden jól illeszkedő forma elmenthető így a megrendelő minden alkalommal ugyanazt a minőséget kapja.

Az interaktív szerkesztésnek köszönhetően az egyedi testalkatból következő beállítások és változtatások egyszerűen és gyorsan elvégezhetők.

Tradicionális szabóság

– Vállalkozása már generációk óta működik

– A kartonpapír szabásmintákról senki nem tudja hogyan készült

– A középméretű szabásminta jól illeszkedik, de a szériázott nagyságok már nem passzolnak megfelelően

– A szabómester nyugdíjba vonul és a tudása elvész

A Grafissal olyan CAD – rendszerhez jut, amely elmenti és tárolja a szabásminta szerkesztésének szaktudását. Legyen az a megfelelő forma kialakítása vagy alapszabásminta szerkesztés. Minden szerkesztési lépés elmentésre kerül és évek múlva is érthető lesz, hogy milyen módon készült a szabásminta. A papír alapú szabásminta digitalizálható vagy interaktív szerkesztésbe bevihető, így elkészíthető a modell szériázása.

Divatműhely

– Kreatív divatműhelyt vezet és nincs ideje vagy képzettsége a szabásminta készítéssel foglalkozni

– A forma nem illeszkedik pontosan és az igazítás túl sok időt vesz igénybe

– Csak középméretű minták készítésével foglalkozik, de kollekcióját szériában szeretné legyártatni

A Grafis szoftverben a középméretű szabásminta, szériázható alapszerkesztésre épül. A szériázás minden méretben megfelelő lesz, mivel a szériatáblázatban megadott méretekben a program újraszerkeszti a szabásmintát. Így a bonyolult modelleknél sem okoz gondot a megfelelő minőségű szabásminta elkészítése.

Második CAD rendszer online szabásminta késítéshez

– Már évek óta egy másik CAD rendszerrel dolgozik

– Az új alapszerkesztések elkészítése időigényes és nehézkes

– A komplikált modellek szériázása nehézkes és időigényes

A Grafis CAD program tartalmazza az interaktív alapszerkesztéseket, így az új formák és szerkesztések könnyen elkészíthetők. Ezek az alapszerkesztések számtalan lehetőséget kínálnak a megfelelően illeszkedő forma kialakításához. Ez a lehetőség a megfelelő forma kialakítására egyedül álló, évek óta világszerte alkalmazott és folyamatosan fejlesztett. Így a szabásminták formája és szériázása folyamatos kontroll alatt áll.

Az optimalizált exportáláson keresztül az elkészült szabásminta szériázással együtt átvihető és tovább alakítható a már meglévő CAD rendszerbe. Sok vállalat döntött emiatt a Grafis CAD mellett, kizárólag erre a célra.

Oktatási intézmény

– Az Ön oktatási intézményében kézzel készül a szabásminta szerkesztése

– Szeretné a szabásminta szerkesztést a legmagasabb színvonalon oktatni

– Szeretne segítséget kérni, a számítógépes szabásminta szerkesztés tanmenetének elkészítéséhez

A Grafis CAD program fejlesztése mintegy 25 évvel ezelőtt kezdődött azzal a céllal, hogy a diákok számára lehetővé tegye a szabásminta készítését számítógéppel. Időközben a Grafis CAD legkeresettebb ruhaipari szoftverek egyike lett. Egyedülálló funkciói miatt továbbra is kiválóan alkalmazható a szakképzés területén. A programban meglévő interaktív szerkesztések mellett új alapszerkesztések is bevihetők a programba. A szerkesztések lépései egyesével lejátszhatók, így nemcsak a szerkesztés végeredménye, hanem az egész szerkesztési folyamat látható, végigkísérhető.

Induló vállalkozás

– Van egy ötlete, de nem tudja merre tovább

– Most kezdi a modellek gyártását, de még nem illeszkedik megfelelően a forma változtatásokra van szüksége a szabásmintán

– Alacsony befektetéssel szeretne vállalkozást indítani

– Eddig nem a ruhaiparral foglalkozott, de szeretne a divat világába belekóstolni, a modellek gyártási folyamatát megérteni

A Grafis CAD rendszerben felépítheti a modelleket, kialakíthatja a megfelelő formákat illetve ezeket könnyen és gyorsan módosíthatja. Egy változtatás a mérettáblázatban, az alapszerkesztésen vagy a modellezésben automatikusan a szabásminta minden alkatrészén változtatásra kerül.

Az ingyenes szoftver letöltéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot!

Main Menu

Üzenet küldése