Online szabásminta készítés ingyenes CAD programmal és oktatóanyaggal

Online szabásminta készítéséhez szükséges egy ruhaipari szabásminta készítő program. Egy ruhaipari CAD szoftver nagyobb anyagi ráfordítással jár. A Grafis CAD gyakorló verziója ingyenesen elérhető, a program alkalmazásának elsajátításának céljra van kialakítva. A program gyakorló verziója tanárok, tanulók és online oktatásban részvevők számára elérhető, emellett önálló tanuláshoz is megfelelő. a program elsajátításához ingyenesen letölthető felhasználói kézikönyv elérhető, pdf formátumban. Ezen kívül folyamatosan bővülő oktató videók is segítik a tanulást. A menet köben femerülő kérdéseket pedig online formában megválaszolja a Divattech Team. Folyamatos konzultácóra van lehetőség.

A ruhakészítő program gyakorló verzióának telepítése a kovetkező videóban megtalálható lépésről lépésre:

A A szoftver letöltéséséhez, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@divattech.hu e-mail címen!

Kinek ajánlott a Grafis CAD és miért?

Nagyüzemi gyártás

– Az egyik kollekciót a másik után gyártja

– Nagy mennyiségű ruhát állít elő szabványméretben

– Munka- és védőruházatot gyárt

– Sok a hasonló modellje

A Grafis program a szabásminta modellezést és szériázást támogatja. Normál esetben nem ugrásérték (szériaérték) szerint, hanem mérettáblázat alapján szériáz. Az elkészített szabásminta protokollja (szerkesztési lépései) kerülnek elmentésre. Szériázásnál a modell minden megadott méret a protokoll alapján újraszerkesztésre kerül. Ebből következik, hogy minden szériázásnál minden méretben jól illeszkedő forma jön létre.

A Grafisban az építőelem moduláris rendszer is könnyen megvalósítható. Egy modellen belül megszámlálhatatlan variáció elmenthető, mégis minden alkatrész illeszkedik egymáshoz. Feldolgozási építőelem is egyszerűen létrehozható és a szerkesztésben használható. Ez felgyorsítja és egységesíti a feldolgozást.

online szabasminta

Méretes szabóság

– Egyedi méretre készít ruhadarabokat

– Minden megrendelőnek kézzel szerkeszti egyedi méretre a szabásmintát

A Grafis az egyedi ruhadarabok gyártásához is megfelelő. Minden modell automatikusan percek alatt átszerkeszthető egyedi méretre. Ezzel nem csak időt és pénzt takaríthat meg, hanem minden jól illeszkedő forma elmenthető így a megrendelő minden alkalommal ugyanazt a minőséget kapja.

Az interaktív szerkesztésnek köszönhetően az egyedi testalkatból következő beállítások és változtatások egyszerűen és gyorsan elvégezhetők.

Tradicionális szabóság

– Vállalkozása már generációk óta működik

– A kartonpapír szabásmintákról senki nem tudja hogyan készült

– A középméretű szabásminta jól illeszkedik, de a szériázott nagyságok már nem passzolnak megfelelően

– A szabómester nyugdíjba vonul és a tudása elvész

A Grafissal olyan CAD – rendszerhez jut, amely elmenti és tárolja a szabásminta szerkesztésének szaktudását. Legyen az a megfelelő forma kialakítása vagy alapszabásminta szerkesztés. Minden szerkesztési lépés elmentésre kerül és évek múlva is érthető lesz, hogy milyen módon készült a szabásminta. A papír alapú szabásminta digitalizálható vagy interaktív szerkesztésbe bevihető, így elkészíthető a modell szériázása.

Divatműhely

– Kreatív divatműhelyt vezet és nincs ideje vagy képzettsége a szabásminta készítéssel foglalkozni

– A forma nem illeszkedik pontosan és az igazítás túl sok időt vesz igénybe

– Csak középméretű minták készítésével foglalkozik, de kollekcióját szériában szeretné legyártatni

A Grafis szoftverben a középméretű szabásminta, szériázható alapszerkesztésre épül. A szériázás minden méretben megfelelő lesz, mivel a szériatáblázatban megadott méretekben a program újraszerkeszti a szabásmintát. Így a bonyolult modelleknél sem okoz gondot a megfelelő minőségű szabásminta elkészítése.

Második CAD rendszer online szabásminta késítéshez

– Már évek óta egy másik CAD rendszerrel dolgozik

– Az új alapszerkesztések elkészítése időigényes és nehézkes

– A komplikált modellek szériázása nehézkes és időigényes

A Grafis CAD program tartalmazza az interaktív alapszerkesztéseket, így az új formák és szerkesztések könnyen elkészíthetők. Ezek az alapszerkesztések számtalan lehetőséget kínálnak a megfelelően illeszkedő forma kialakításához. Ez a lehetőség a megfelelő forma kialakítására egyedül álló, évek óta világszerte alkalmazott és folyamatosan fejlesztett. Így a szabásminták formája és szériázása folyamatos kontroll alatt áll.

Az optimalizált exportáláson keresztül az elkészült szabásminta szériázással együtt átvihető és tovább alakítható a már meglévő CAD rendszerbe. Sok vállalat döntött emiatt a Grafis CAD mellett, kizárólag erre a célra.

Oktatási intézmény

– Az Ön oktatási intézményében kézzel készül a szabásminta szerkesztése

– Szeretné a szabásminta szerkesztést a legmagasabb színvonalon oktatni

– Szeretne segítséget kérni, a számítógépes szabásminta szerkesztés tanmenetének elkészítéséhez

A Grafis CAD program fejlesztése mintegy 25 évvel ezelőtt kezdődött azzal a céllal, hogy a diákok számára lehetővé tegye a szabásminta készítését számítógéppel. Időközben a Grafis CAD legkeresettebb ruhaipari szoftverek egyike lett. Egyedülálló funkciói miatt továbbra is kiválóan alkalmazható a szakképzés területén. A programban meglévő interaktív szerkesztések mellett új alapszerkesztések is bevihetők a programba. A szerkesztések lépései egyesével lejátszhatók, így nemcsak a szerkesztés végeredménye, hanem az egész szerkesztési folyamat látható, végigkísérhető.

Induló vállalkozás

– Van egy ötlete, de nem tudja merre tovább

– Most kezdi a modellek gyártását, de még nem illeszkedik megfelelően a forma változtatásokra van szüksége a szabásmintán

– Alacsony befektetéssel szeretne vállalkozást indítani

– Eddig nem a ruhaiparral foglalkozott, de szeretne a divat világába belekóstolni, a modellek gyártási folyamatát megérteni

A Grafis CAD rendszerben felépítheti a modelleket, kialakíthatja a megfelelő formákat illetve ezeket könnyen és gyorsan módosíthatja. Egy változtatás a mérettáblázatban, az alapszerkesztésen vagy a modellezésben automatikusan a szabásminta minden alkatrészén változtatásra kerül.

Az ingyenes szoftver letöltéséhez vegye fel velünk a kapcsolatot!