fbpx
szabásminta szerkesztő

Szabásminta szerkesztő program – Grafis CAD szoftver 12 verzió

Szabásminta szerkesztő szoftvercsomag

Szabásminta A GRAFIS egy modern CAD szoftver, amely ruhaipari szerkesztésre alkalmas.
Lehetővé teszi a szabásminták létrehozását és szerkesztését, ezek szériázását, nyomtatását és plottolását, valamint a kész szabásminta exportálását különböző adatformátumokba.
Ezen felül a GRAFIS tartalmaz egy felfektető programot, amellyel a kész modellek felfektetési ábrája készíthető el.

szabásminta szerksztő CAD szoftver

szabásminta modellezés

Szabásminta modelezése

A GRAFIS a szabásminták létrehozásánál szerkesztési-elven működik. A GRAFIS-sal való szerkesztés kiindulópontjaként rendszerint a különböző méretrendszerekben bevitt testméret-táblázatok szolgálnak. Ezek a nagyságok szabvány- vagy egyedi mérettáblázat formájában is megjelenhetnek.
A programban lévő interaktív alapszerkesztések ezeket a mérettáblázatokat veszik alapul. A GRAFIS alapszerkesztések elmentett szerkesztési szabályok sorozata, amely az aktuális mérettáblázat alapján veszik fel az értékeket. Ezek az alapszerkesztések nagyon könnyen módosíthatók kijelöléssel és húzással vagy a pontos érték megadásával. Ezen kívül még számos egyéb lehetőség van a forma optimalizálásához és a modell módosításához.

Szabásminta szériázása

Minden szabásminta szerkesztés protokollált folyamat, amely a mentést követően és az aktuális testméreteket tartalmazó mérettáblázat alapján újra kiszámolásra kerül. Ezzel a GRAFIS szériázás nem ugrásérték széria, hanem újraszámolás a szerkesztési szabály alapján. A modellezés későbbi módosításai a paraméterek megváltoztatásával lehetséges.
Minden, felhasználó által definiált szerkesztési paraméter, illetve minden ainteraktív szeresztésben használt paraméter modosítható. Szériázásnál befolyásolhatók a megszakítási-nagyság pontjainak beállításai.

A GRAFIS öröklési funkcióval működik, így a részek között automatikusan függőség jön létere.

A szerkesztési-rész módosítása azt eredményezi, hogy minden rész újraszámolását követően az összes szerkesztési-résztől függő alkatrészek kiigazításra kerülnek. Ez az egymástól való függőség a modellvariációk gyors és hatékony létrehozását eredményezi.

Ugrásérték szériázás és az adatok importálása/exportálása
A szériázás alternatívája, hogy az elmentett szerkesztési protokoll szériázása ugrásértékkel is lehetséges. Az ugrásérték szériázás mindenek előtt digitalizálásnál és importálásnál kerül alkalmazásra.

Más CAD-rendszerekkel történő adatcseréhez különböz export és import felületek érhetők el GRAFIS-ban.

szabásminta szériázás

Szabásminta felfektetése

A felfektetési program anyagra, részekre és nagyságokra vonatkozóan számtalan beállítási lehetőséget kínál. A megszokott funkciók mellett a részek kontúrvonalai közvetlenül egymás mellé fektethetők, beleértve az előírásoknak megfelelő forgatást, tükrözést és a részek közötti biztonsági távolságot. Ezen kívül vannak funkciók a speciális alkalmazáshoz, ide tartoznak például a csíkos- és kockás anyagok terítésénél a minta- és illesztési pontok, az előfektetési kép alkalmazása, rögzített csoportok automatikus képzése, illetve az anyaghibák és zsugorodási értékek figyelembevétele. De a program ugyanúgy támogatja különleges felfektetési variációkat, mint dupla- vagy csőkelmére a felfektetés készítését. Az elkészült felfektetési rajzok adatai plottervágógép és automatizált szabászgép rendszerekkel is kompatibilisek.

Autonester modul

szabásminta felfektetés

Szabásminta felfektetés automatizált optimalizálása

A felfektetési program kiegészítéseként egy, a felfektetést automatikusan optimalizáló >>Autonester<< modul is rendelkezésre áll.

PFP Photo modul

Szabásminta digitalizálás  és digitális méretvétel modul

A ProfileFitPattern Photo programmal lehetővé válik a szabásminta alkatrészek kontúrvonalainak digitalizálása digitalizáló tábla nélkül. Az alkatrészeket egy digitális fényképezőgéppel le kell fotózni, azután pedig a ProfileFitPattern Photo programban feldolgozni és végül a Grafis CAD programban digitalizálni, vagy az ineraktív GRAFIS-alapszerkesztést az alkatrésznek megfelelően beállítani.

szabásminta digitalizálás

A digitális fénykép

Az alkarészeket először le kell fényképezni és a Profile FitPattern Photo programban megnyitni. ProfileFitPattern Photo korrigálja a digitális fénykép létrejötténél keletkező objektív torzítását, kiegyenlíti a perspektívát, és 1:1 méretarányra átméretezi a fényképet. Egy fénykép több alkatrészt is tartalmazhat. A ProfileFitPattern Photo programbam a felhasználó minden egyes alkatrészt fonaliránynak megfelelően beállít, majd elmenti sablonként a digitalizáláshoz.

digitális méretvétel

Szabásminta beolvasása

Az alkarészeket először le kell fényképezni és a Profile FitPattern Photo programban megnyitni. ProfileFitPattern Photo korrigálja a digitális fénykép létrejötténél keletkező objektív torzítását, kiegyenlíti a perspektívát, és 1:1 méretarányra átméretezi a fényképet. Egy fénykép több alkatrészt is tartalmazhat. A ProfileFitPattern Photo programbam a felhasználó minden egyes alkatrészt fonaliránynak megfelelően beállít, majd elmenti sablonként a digitalizáláshoz.

Sablon definiálása

Egy háttérképként behívott digitalizáló-sablont nem csak kontúrvonalak körberajzolásával digitalizálható, hanem a megfelelő Grafis-alapszerkesztés kiválasztását követően  az is átállíható a kívánt formára.

Előnyők

  • nem szükséges a digitalizáló tábla megvásárlása
  • a digitalizáló tábla magas helyigénye megszünik
  • a felhesználó közvetlenül a megrendelönél is tud digitalizálni

Előkövetelmények

  • egy kereskedelmi forgalomban kapható minimum 7 megapixel felbontású digitális fényképezőgép objektívvel,
  • egy kereskedelmi forgalomban kapható számítógép Windows XP, Windows 7 vagy Windows 8 operáció srendszerrel,
  • egy Grafis CAD szoftver 12 verziója
  • egy referencianégyzet

További információért, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel