fbpx
szabásminta készítés 3d szimulációval

Szabásminta szerkesztés – Prototípus 3D szimulációja

Rövidítse le a szabásminta szerkesztés és a prototípus varrás fázisát – vizualizálja ötleteit

A szabásminta szerkesztés a prototípus elkészítésének első fázisa, ez követi a modell elkészítése, amely történhet manuálisan vagy virtuális formában. A prototípusok fejlesztése sok időbe és pénzbe kerül, ezt minimálisra csökkenthetjük a 3 dimenziós modellezés technológia alkalmazásával.  A VStitcher ruhaipari modellező programot a Browzwear fejlesztett ki, a Grafis CAD szoftverben készült modellek pedig a VStitcher segítségével virtuálisan elkészíthetők. A szabásminták módosításának számát nagy mértékben csökkenthetjük, a cégen belüli kommunikáció egyszerűbb lesz, a szimuláció pedig kiváló a termékprezentációhoz, marketing célokhoz vagy eladásokhoz.

A Grafis CAD ruhaipari szabásminta készítő szoftver és a Browzwear által fejlesztett VStitcher használatával illusztrálhatjuk és szimulálhatjuk a kollekció összes modelljét 3D-ben, így drága és időigényes prototípusok megvarrása nélkül azonnal megnézhetjük a terméket.

Minden modellhez hozzárendelhetjük a szimulációhoz szükséges információt a Grafis CAD programban. Minden alkatrészt virtuálisan össze lehet varrni a Grafis CAd programon belül. Az alkatrészek pozícióját, beleértve az alkatrészen belüli előkészítő műveleteket, mint pl. a redőket, hajtások, formázóvarrások melyek a modell részei. A Grafis CAD modul segítségével közvetlen átvihetjük a mintát a VStitcher-be azonnali szimulációhoz.

A szabásminta szerkesztés gyors mósosításai és annak 3D-s szimulációja

A Grafis CAD  szabásminta készítés program alapvetően interaktív blokkokból áll, amelyeket kattintással, húzással vagy konkrét érték megadásával könnyen lehet változtatni, és rengeteg lehetőséget kínál az illesztés optimalizálására és a modell módosítására. Mivel a Grafis CAD az öröklési funkcióval működik, így a szabásmintán történő módosítások újra számolása a függő alkatrészeken is az azonnali megtörténik. A módosítás során a 3D-s hozzárendelések ugymint alapanyag meghatározás és textúra, varrási utasítások sértetlenek maradnak, így nem kell a szimulációt újra definiálni.

szabásminta készítés modellezése 3d programban

Szériázás és 3D szimuláció

A Grafis CAD blokkok a testméret táblázatokon alapulnak, szabvány vagy egyedi méretekben. Így a Grafis CAD programban szerjesztett modelleket gyorsan kiszámolhatjuk egy adott személy testméreteivel, hogy a 3d szimuláció varrási információi érintetlenek maradnak. A modell 3d szimulációja az új testméretekre az avatar megváltoztatását követően azonnal lehetséges.

 

Szabásminta szerkesztés 3D szimulációhoz a V-Stitcher – Grafis modulban

Egy új, felhasználóbarát felület lehetővé teszi, hogy a felhasználó a Grafis programban minden a 3d szimulációhoz szükséges adatot definiáljon, úgymint klaszterek és varratok.

Előnyök

  • Korai prototípus fejlesztés – mielőtt a minták vagy anyagok elérhetők
  • Valószerű 3D minta vizualizáció valós időben
  • Gyors és precíz 3D gyártmányfejlesztés
  • Fejlett és gördülékeny kommunikáció, együttműködés a tervezők és gyártók között
  • Csökkentett fejlesztési költség
Inspirálja ügyfeleit ezzel a kiváló eszközzel, mely lehetőséget ad az egyéni beállításokra.
A valószerű szimulációnak hála közvetlen lehet állítani a szabáson. Ez a 2D mintakonstrukció és a 3D vizualizáció egyedisége.

Kapcsolatfelvétel